Search This Blog

Sunday, February 25, 2007

Καρδαμύλη


Αυτά τα πέτρινα σπίτια, όσο λιτά και να είναι (ή μάλλον γι αυτό) με μαγεύουν! Και σίγουρα δεν είμαι ο μόνος. Αυτό το όμορφο σπίτι βρίσκεται στο κέντρο της Καρδαμύλης, κοντά στη θάλασσα. Η μπουκαμβίλια προσθέτει χρώμα που βρίσκεται σε αρμονία με τα υπόλοιπα χρώματα.

Στην προτροπή της Πεταλίδας να βάλω 5 φωτογραφίες που να με "αποκαλύπτουν" απαντώ ότι όλες οι φωτογραφίες που έχω βάλει εδώ αποκαλύπτουν κάτι από μένα. Δυσκολεύομαι να βρω 5 που να κάνουν κάτι περισσότερο. Εκτός αν εννοείς να αποκαλύπτουν τη ...φυσική μου υπόσταση! Αλλά αυτό δεν θα το έκανα εδώ (δεν αξίζει και πολλά, άλλωστε!).

6 comments:

ellinida said...

Πανέμορφο! Λατρεύω τα πετρόχτιστα σπίτια.:)

nyctolouloudo said...

ευτυχώς που ξαναχτίζουν πέτρινα σπίτια στη Μάνη....

πολύ όμορφα είναι!

petalida said...

Ωραιες οι πέτρες, δε λέω.
Αλλά υδραυλικά? θέρμανση?

Epicuros said...

@ellinida: Είναι υπέροχα τα πετρόχτισμα, μόνο που σήμερα υπάρχουν οι μαϊμούδες "πετρόχτιστα", δηλαδή χτισμένα με μπετόν ή τούβλα ή τσιμεντόλιθους και από πάνω μιά ...επένδυση πέτρας, έτσι, για να φαίνονται πετρόχτιστα! Σε μαϊμουδοεποχή δε ζούμε;

@μεθυσμένα χρώματα: Στη Μάνη ίσως κάνουν γνήσια αλλά κι αυτό θέλει ψάξιμο αν είναι...

@petalida: Τα παλιά τα εξοπλίζουν και με θέρμανση και με υδραυλικά. 'Ασχετο με το πόσο συχνά μπαίνουν σο μπάνιο, μπάνιο έχουν!

Marina said...

Βλέπω πέτρινο σπίτι και σκέφτομαι το παρελθόν όπου δροσερές πριγκηπέσες Ιζαμπώ περίμεναν τους καλούς τους ιππότες να τις ταξιδέψουν μακριά.

Klearchos said...

Από αυτά τα μέρη είναι ο πατέρας μου... Από την Ηλέκτρα...